Smartbuilding

Smartbuilding: de manier om uw woongenot te verhogen door extra comfort en gebruikersgemak toe te voegen aan een interieur en installatie. Wat niet alleen comfortabel leeft, maar ook tijd bespaart. Tegenwoordig kunnen installaties zó veel…

Vroeger was een huis voor één ding gebouwd: om de mens te beschermen tegen het weer. Vuur voor wat warmte en licht en klaar is Kees. Later kwam er elektriciteit en wat lampen in verschillende ruimtes bij. Algemene lampen voor verlichting, een leeslampje en wat stopcontacten en schakelaars dichtbij de deuren. Maar er kan tegenwoordig zo ontzettend veel meer!

We maken een vergelijking met de auto. Wie koopt er nog een auto zonder opties als airco, bandenspanningscontrole of keyless entry? Zo kan het ook werken met domotica voor in een woning.

Domotica is onnodig. Alles werkt toch naar behoren?

In de ochtend klikken we alle lampen aan, om ze vervolgens weer uit te klikken als we vertrekken naar school en werk. We zoeken sleutels om deuren te openen en af te sluiten. Handig! De lamp buiten werkt op bewegingssensor – zo hoeft u niet in het donker te rommelen. Na het werk haalt u direct dat pakket op bij het postkantoor, de postbode had al twee keer voor een dichte deur gestaan. In de avond leest u de krant en knipt u het leeslampje er voor aan. Na het nieuws een rondje door het huis om de verlichting op sfeer te krijgen en de televisie kan aangeklikt worden. Na de vaste series een rondje door het huis – lampen uit, deuren op slot, thermostaat naar beneden en lekker naar bed. Wat hoort u toch boven? De jongste telg staat in de warmte op het bed te springen. Alle lampen aanklikken, de kleinste naar bed brengen en weer in het donker met uw telefoon-lampje naar beneden.

Stelt u eens voor dat alle technische handelingen automatisch konden.

Vijf minuten voor de wekker gaat, schuiven automatisch de gordijnen open. De ochtendzon op uw gezicht, heerlijk. De koffie loopt al automatisch, het licht op de overloop en in de badkamer staat mooi zacht zodat uw ogen kunnen wennen aan de ochtend. Een heerlijke sound klinkt door het huis, uw favoriete artiest speelt zachtjes. Beneden aangekomen brandt het licht. De deur gaat automatisch van het slot en hup: op naar een nieuwe werkdag. De deur gaat automatisch achter u op slot en het alarm gaat aan. De lampen gaan uit. Rond de klok van elf sluiten de gordijnen aan de oostzijde van het huis, zodat de zon niet naar binnen schijnt. Rond het middaguur begint de wasmachine te draaien – het moment wanneer de zonnepanelen optima forma opbrengen. Aan het einde van de dag tikt de oven alvast aan en een geur van lasagne vult het huis. De muziek springt weer aan en het licht zorgt voor een gezellige sfeer. Na het eten rollen de gordijnen automatisch dicht en kunt u nog even ontspannen. De airco springt aan en de kleinste ligt lekker te slapen.

Dit lijkt onwerkelijk, toch? Smartbuilding is echter een optie die helemaal niet kostbaar hoeft te zijn. Met simpele trucs is het te realiseren. Door slim gebruik te maken van installaties en apparatuur kunt u uw woning ‘smart’ maken zonder dat dit dik in de papieren loopt.

Heeft u vragen?

Heeft u een vraag of wilt u vrijblijvend een afspraak maken? Neem dan gerust via email of telefonisch contact op.

Recent opgeleverde projecten

Op basis van het prachtige interieurontwerp van de nieuwe kook- en keukenwinkel KOOKX is door LightToday het lichtontwerp gemaakt en de realisatie verzorgd. Met een resultaat om trots op te zijn.

Ontwerp en realisatie verlichting voor Kook- en keukenwinkel KOOKX

Op basis van het prachtige interieurontwerp van de nieuwe kook- en keukenwinkel KOOKX is door LightToday het lichtontwerp gemaakt en de realisatie verzorgd. Met een resultaat om trots op te zijn.

Ontwerp en realisatie verlichting Brasserie Boet Teuge

Wilt u een uniek lichtplan, een duurzame installatie of heeft u een andere elektro-technische uitdaging?

Whatsapp