De werkwijze van LightToday

Elk project, elke architectuur en elke technische handeling vraagt om een andere werkwijze. Omdat LightToday maatwerk levert, variëren de stappen per project. Om u toch een kijkje in de keuken te geven, beschrijven we hier de stappen die over het algemeen genomen worden om tot een uniek en geweldig eindresultaat te komen.

1 Kennismakingsgesprek

Een (persoonlijke) klik is belangrijk, zeker als het om smaak, design en ontwerp gaat. Tijdens het kennismakingsgesprek worden er veel vragen gesteld om tot de kern van het idee of concept te komen. Diverse vragen passeren de revue. Te denken aan: Wat is het doel van het project? Wat is de globale wens en wat is de omvang van het project? Zijn er andere partijen, is het bouwteam al bekend? Wat is de actuele stand van zaken? En zo kunnen we nog even door gaan. U leest, LightToday vindt het belangrijk te weten wat uw wensen zijn om tot een zo fantastisch mogelijk plan, ontwerp en realisatie te komen.

1 Kennismakingsgesprek

TechToday-Werkwijze-Kennismakingsgesprek

2 Globaal advies en ontwerp

TechToday Werkwijze

2 Globaal advies en ontwerp

Na het diepte interview gaan we aan de slag en presenteren u een globaal ontwerp. Dit ontwerp is zeer sterk gebaseerd op advies. Vanuit onze jarenlange expertise zien we vaak dat er soms stappen of zaken vergeten of onderschat worden. Door deze valkuilen vroegtijdig te ondermijnen en bespreekbaar te maken, zal dit in het proces een boel tijd, frustratie en geld besparen. Dit ontwerp is erg technisch van aard en toetst voornamelijk of het functioneel aansluit bij uw wensen. Tevens wordt, niet geheel onbelangrijk, het budget nogmaals tegen het licht gehouden. Zo komen er later geen konijnen uit de hoge hoed.

3 Ontwerp

Nu wordt het leuk! Op basis van het eerste, globale ontwerp wordt er toegewerkt naar een definitief ontwerp. Belangrijk is de afstemming met het bouwteam – zij moeten zich er uiteraard in kunnen vinden. Architectuur, interieurontwerp en lichtplannen gaan hand in hand. Licht is belangrijk. Een Picasso zonder spotje? Letterlijk geen gezicht. Elk detail moet kloppen en afgestemd zijn.

Welke dimmer moet op welk type lamp? Hoeveel lumen – en in welke stralingshoek? Kan de dakrand iets hoger zodat de zonnepanelen netter weggewerkt worden? Kan het dak het gewicht van de panelen aan?

Belangrijk is de communicatie tussendoor met u als opdrachtgever én dat het klimaat in acht wordt genomen. Toekomstbestendigheid, dus. Domotica en het gebruik maken van duurzame energie zijn voorbeelden.

3 Ontwerp

TechToday Werkwijze
TechToday-Werkwijze

4 Realisatie

TechToday Werkwijze
TechToday-home-4

4 Realisatie

Wat spannend – maar een geweldig moment. De realisatie; eindelijk gaan we met uw project beginnen. In afstemming met het bouwteam, natuurlijk. Te beginnen met de onzichtbare installatie. Voor de meeste mensen niet zo heel interessant, maar we vinden het belangrijk u daar ook in mee te nemen. Denk eens aan stopcontacten en schakelaars – niets vervelender dan dat dat niet op de juiste plaats zit. Voordat de eerste boor de muur raakt lopen we samen een ronde. Ready? Let’s go!

Een belangrijk punt tijdens de ruwbouw is de nauwkeurigheid van werken. Wanneer inbouwvoorzieningen perfect zijn gemonteerd scheelt dat direct met de overige stappen en dit zie je in het eindresultaat. Zijn alle onzichtbare installatie onderdelen verwerkt? Dan begint de fase van afmontage. Dit vraagt om uiterste precisie en zorgvuldigheid – we werken met witte handschoenen en er komt een waterlaserpas tevoorschijn. Deze fase vraagt om secuur en perfect werken, zo komt uw installatie langzaam maar ultiem tot leven.

5 Nazorg

Aju paraplu? Niet na onze oplevering. We komen graag nog terug om de puntjes op de i te zetten of gewoon van het prachtige resultaat te genieten. Heeft u wat verandert in het interieur? Wilt u de tijden van de verlichting wat verschuiven of staat de intercom nog iets te luid? Geen probleem we passen het aan. Wij willen dat u geniet en met trots terugkijkt op de samenwerking en de installatie en we vertrekken niet voordat alles optima forma en naar uw wensen werkt. Want hoe zat het ook alweer met de geluidsinstallatie? Onder het genot van een kopje koffie nemen we alle stappen nog eens met u door. Een goed gevoel, dat is goud waard.

5 Nazorg

TechToday-Werkwijze-Nazorg-2

Recent opgeleverde projecten

Op basis van het prachtige interieurontwerp van de nieuwe kook- en keukenwinkel KOOKX is door LightToday het lichtontwerp gemaakt en de realisatie verzorgd. Met een resultaat om trots op te zijn.

Ontwerp en realisatie verlichting voor Kook- en keukenwinkel KOOKX

Op basis van het prachtige interieurontwerp van de nieuwe kook- en keukenwinkel KOOKX is door LightToday het lichtontwerp gemaakt en de realisatie verzorgd. Met een resultaat om trots op te zijn.

Ontwerp en realisatie verlichting Brasserie Boet Teuge

Wilt u een uniek lichtplan, een duurzame installatie of heeft u een andere elektro-technische uitdaging?

Whatsapp