Lichttechniek

Gewoon een lamp ophangen? Niet als het aan LightToday ligt. Lichttechniek is essentieel in een (sfeervolle) ruimte. Ga maar na; een etentje bij romantisch kaarslicht of een schelle TL-balk? Die keuze is snel gemaakt. Licht is belangrijk; of u nou een gezellige sfeer, prettige werkplek of een mooi verlicht pand wilt realiseren.

Dat u trots bent op uw lichtinstallatie – dat is het ultieme doel van ons project. En het leuke? Wij werken merkonafhankelijk en kunnen dus binnen ieder budget de beste oplossing bieden.

Waarom een lichtplan?

Zoals gezegd versterkt de verlichting de architectuur en daarmee de sfeer van een woning of pand. Naast de ‘mooi’ moet het ook functioneel zijn. Verkeerd gekozen verlichting kan in één klap een smaakvol interieur te niet doen, een kunstwerk niet tot zijn recht laten komen of u simpelweg onvoldoende licht bieden. Zonde, want het kan zo prachtig. Daarom een lichtplan! Deze creëren we in vier stappen voor u.

TechToday-Kapsalon-11

Kennismakingsgesprek

Peertje, lampje, klaar? Zeker niet! We beginnen met een gesprek om uw wensen te bespreken. Hoe ziet het pand er uit, hoe wordt of is het interieur geplaatst? Voor welke ruimtes is het lichtplan van toepassing? Wat is het budget, hoe wordt de verlichting geschakeld? En misschien wel het allerbelangrijkste; wat is de gewenste sfeer die gecreëerd dient te worden? U leest het; een heel interview. Maar zo komen we samen tot de kern van uw wensen, bepalen we budget en kunnen we met frisse energie aan de slag.

Eerste opzet van het lichtplan

Met uw wensen en informatie in de gedachten gaan we aan de slag voor een eerste opzet van een lichtplan. Deze gaat als basis dienen voor het definitieve lichtplan. Eerst selecteren we een aantal mogelijke opties voor armaturen. Deze worden op schaal ingetekend op de plattegrond waardoor er een helder beeld wordt gegeven van het resultaat. Zo weten we waar we over praten. Deze opzet wordt met u doorgesproken. Natuurlijk kunnen hier nog zaken aan gewijzigd worden – geen probleem!

Definitief lichtplan

Dit is leuk – het plan komt tot leven! De besproken punten worden doorgevoerd en de licht-specifieke eigenschappen van de armaturen en lichtbronnen worden vastgelegd. Hiermee bedoelen we de stralingshoek, de lichtkleur, de CRI waarde en de toe te passen filters. Indien nodig maken we een lichtberekening.

Tevens worden de exacte maatvoeringen op de tekeningen vermeld. Dit, zodat de installateur voldoende informatie heeft om de installatie uiterst precies en correct aan te leggen.

Indien u wenst, kunnen we een offerte voor de levering en/of plaatsing van de verlichting aanleveren. Deze wordt toegevoegd aan het definitieve lichtplan.

Afstelling

Een goed plan is belangrijk, maar een goede uitvoering is noodzakelijk. Nadat de verlichting geplaatst is door de installateur of door medewerkers van LightToday en alle inrichting is geplaatst, wordt er een dag(deel) ingepland waarin alle verlichting correct wordt afgesteld. Dit is een verplichte stap.

Bij de afstelling worden de spots goed gericht, de dimstanden afgesteld en de laatste puntjes op de i gezet. Wij gaan niet weg voordat u met een trots gevoel uw lichtinstallatie bedient.

Heeft u vragen?

Heeft u een vraag of wilt u vrijblijvend een afspraak maken? Neem dan gerust via email of telefonisch contact op.

Recent opgeleverde projecten

Op basis van het prachtige interieurontwerp van de nieuwe kook- en keukenwinkel KOOKX is door LightToday het lichtontwerp gemaakt en de realisatie verzorgd. Met een resultaat om trots op te zijn.

Ontwerp en realisatie verlichting voor Kook- en keukenwinkel KOOKX

Op basis van het prachtige interieurontwerp van de nieuwe kook- en keukenwinkel KOOKX is door LightToday het lichtontwerp gemaakt en de realisatie verzorgd. Met een resultaat om trots op te zijn.

Ontwerp en realisatie verlichting Brasserie Boet Teuge

Wilt u een uniek lichtplan, een duurzame installatie of heeft u een andere elektro-technische uitdaging?

Whatsapp