Renovatie woonboerderij de Weeltenkamp fase 1

TechToday heeft voor de renovatie van woonboerderij de Weeltenkamp uit 1924 het lichtplan gemaakt en de aanleg van de totale E-installatie mogen voorzien.

De woonboerderij wordt in twee fasen gerenoveerd en uitgebouwd. Fase 1 betreft de aanpak van de gehele bovenverdieping. De van oorsprong in twee delen opgedeelde bovenverdieping is totaal leeg gemaakt en het hele dak is verwijderd. Vanaf de verdiepingsvloer is alles geheel nieuw opgebouwd volgens de laatste normen. Hierbij is de opgedeelde bovenverdieping samengevoegd tot één geheel.

Lichtplan

Door de speelse indeling met veel hoogteverschillen, spannende hoekjes en mooie details was het een feest om een lichtplan te maken en te presenteren. De opdrachtgevers wisten eigenlijk niet zo goed wat ze konden verwachten van een lichtplan en waren blij verrast met het resultaat.

Voor de verlichting van de bovenverdieping is gekozen om de slaapkamers te voorzien van dezelfde spots als de benedenverdieping om eenheid in de woning te creëren. De spots van de bovenverdieping zijn in wit uitgevoerd, de benedenverdieping wordt in zwart uitgevoerd. Het nieuwe eiken gebint op de overloop is voorzien van opbouwspots die richting de nok van de woning schijnen, waardoor de hoogte van de trapopgang extra benadrukt wordt.

Langs de trapopgang zijn indirecte wandarmaturen in het stucwerk verwerkt.

De douche- en badruimte is voorzien van basisverlichting en een waterdichte 12v grondspot achter het bad.

Nachtverlichting

Een bijzonder detail in dit project is de nachtverlichting. In de plinten op de overloop zijn ledstrips weggewerkt die ‘s nachts zorgen voor zacht strijklicht. Voor de slaapkamers van de kinderen en het toilet zijn mini bewegingsmelders geplaatst in het plafond.

Zo kunnen de kinderen ‘s nachts met een veilig gevoel naar het toilet. En het ziet er ook nog eens erg gaaf uit!

Bekijk het eindresultaat

Over TechToday

TechToday is next level. Wij vinden communicatie, transparantie en meedenken ontzettend belangrijk. Wij zijn trots op ons vak en willen dat u trots rond loopt in uw woning of (bedrijfs)pand.

Wilt u een uniek lichtplan, een duurzame installatie of heeft u een andere elektro-technische uitdaging?

Whatsapp