Totale e-installatie stadsvilla Deventer

Een pand om verliefd op te worden! Vanaf het eerste moment dat we met de opdrachtgever door het pand uit 1806 rondliepen inspireerde het ons om er iets speciaals van te maken.
Gelukkig stond de opdrachtgever hiervoor open en gaf ons de vrije hand in het ontwerp en de realisatie.
Wat een gaaf project!

Lichtplan

De rode draad door het project is zwart staal. De bovenste 2 verdiepingen hebben een vrouwelijke touch gekregen door het toepassen van ronde vormen en gouden accenten, de overige verdiepingen zijn mannelijk en industrieel.

In de loft op de bovenste verdieping is het verlaagde plafond verwijderd en is de balklaag weer in zicht gebracht. Door deze uit te lichten met spots wordt het ruimtelijke gevoel vergroot en het schaduwspel maakt het een spannend geheel.

Het indrukwekkende trappenhuis is van boven tot onder voorzien van wandarmaturen met “up and down” verlichting welke middels een trappenhuisschakeling bediend kunnen worden.

In de woonkamer is het plafond omhoog gebracht om de oude originele balken weer in zicht te brengen. Hier is voldoende ruimte gehouden om verdiepte inbouwspots toe te passen. Uiteraard zijn richtbare spots toegepast om diverse elementen in het interieur mooi uit te lichten.

Tussen de begane grond en de 1e verdieping is een nieuwe zwevende trap geplaatst. Om deze eyecatcher extra aandacht te geven zijn ledprofielen in de wand opgenomen.

Het plafond op de begane grond is gehandhaafd waardoor hier gewerkt is met een zwarte spanningsrail voorzien van prachtige spots van “Wever en Ducre”

De voorgevel is voorzien van lichtpunten. Zodra de gevel voorzien is van nieuw schilderwerk zullen de armaturen aangebracht worden en zal het pand weer de uitstraling krijgen die het verdiend.

Basisinstallatie

Van boven tot onder is het pand voorzien van een totaal nieuwe elektrische installatie.  Met oog op de toekomst is de installatie zo ingedeeld dat er 2 separate woningen van gemaakt kunnen worden, met beide een eigen installatie.

Het pand is voorzien van een domotica-systeem en kan zo weer een paar honderd jaar vooruit.

Bekijk het eindresultaat

Over TechToday

TechToday is next level. Wij vinden communicatie, transparantie en meedenken ontzettend belangrijk. Wij zijn trots op ons vak en willen dat u trots rond loopt in uw woning of (bedrijfs)pand.

Wilt u een uniek lichtplan, een duurzame installatie of heeft u een andere elektro-technische uitdaging?

Whatsapp