Renovatie woonboerderij de Weeltenkamp fase twee

TechToday heeft voor de renovatie van woonboerderij de Weeltenkamp uit 1924 het lichtplan gemaakt en de aanleg van de totale E-installatie mogen voorzien.

De woonboerderij is in twee fasen gerenoveerd en uitgebouwd. Fase 1 betreft de aanpak van de gehele bovenverdieping. De 2e fase betreft de volledige benedenverdieping en de realisatie van de aanbouw.
Naast de bestaande woning is een nieuwe aanbouw gerealiseerd waar de nieuwe leefkeuken is gepositioneerd. Hierdoor is een fijne ruime woonkamer ontstaan.

Door de verschillende hoogtes van de plafonds en de hoge nok waar de gebinten in het zicht gehouden zijn is veel aandacht geweest voor de verlichting in de keuken.

Lichtplan

Na het mooie resultaat van de bovenverdieping mochten wij ook de begaande grond realiseren.

Voor de basisverlichting is gekozen om te werken met dubbele richtbare spots in een zwarte kleur. De lichtbronnen liggen verdiept in de spots waardoor de directe inkijk in de lichtbron tegen gegaan wordt.

Daarnaast zijn de spots richtbaar om zo de verlichting op de juiste plek te krijgen.

In de woonkamer is gekozen om de wandlampen in de basiskleur van de wanden te schilderen. De armaturen vallen hierdoor weg in het interieur. Maar de sfeer van de wandlampen is er wel zodra de verlichting aan gaat.

De verlichting op de juiste manier op het aanrecht krijgen was de leukste uitdaging. hier is gekozen om te werken met wandlampen die zowel op de achterwand van de keuken als op de gebinten geplaatst zijn.

De gebinten in de aanbouw zijn aangelicht met mini led spots wat de hoogte van de ruimte mooi benadrukt.

Bekijk het eindresultaat

Over TechToday

TechToday is next level. Wij vinden communicatie, transparantie en meedenken ontzettend belangrijk. Wij zijn trots op ons vak en willen dat u trots rond loopt in uw woning of (bedrijfs)pand.

Wilt u een uniek lichtplan, een duurzame installatie of heeft u een andere elektro-technische uitdaging?

Whatsapp