Lichtontwerp Nieuwbouwwoning Zwolle

Voor de vrijstaande nieuwbouw woning van een jong gezin hebben wij een lichtontwerp mogen maken inclusief de technische uitwerking. Het betreft een eigentijdse nieuwbouwwoning welke ontworpen is onder architectuur van de Bruin architecten en onderdeel uitmaakt van het nieuwbouwproject Voorsterhof in Zwolle. Door EQ interieurs is het interieurontwerp gemaakt voor de begane grond.

Lichtplan

De woning is ruim opgezet met aan de voorzijde van de woning een woonkamer en aan de achterzijde een leefkeuken met een grote glaspartij in de achtergevel welke voor veel daglicht en verbinding met de tuin zorgt.

Centraal in de leefkeuken staat het kookeiland. Omdat een kookplaat met geïntegreerde afzuigkap geplaatst wordt is er geen verlichting van de afzuigkap aanwezig. De verlichting boven het kookeiland is dus niet alleen voor sfeer maar zal tevens functioneel zijn. Hier is gekozen om tracklight toe te passen van Wever en Ducré in de 1 fase uitvoering.

Aan de lange wand staat een grote eettafel welke ruimte bied aan 8 personen hierboven zal een echte eyecatcher hanglamp komen te hangen welke rondom licht uitstraalt.

De korte wand tussen de leefkeuken en de woonkamer wordt volledig voorzien van maatwerk kastenwand met open vlakken om persoonlijke spullen te presenteren, deze open vlakken zijn voorzien van geïntegreerde verlichting zodat de persoonlijke spullen goed tot hun recht komen.

Recht tegenover de deur waar men binnen komt staat de piano met daarboven foto’s/schilderijen van de kinderen, de foto’s worden uitgelicht door de opbouw spots van Deltalight op het plafond. Deze opbouwspots zijn tevens in de woonkamer geplaatst als algemene verlichting.

In de erker is een zithoek gecreëerd hierin zijn dimbare inbouwspots geplaatst om hier een gezellig hoekje van te maken en daarnaast is de verlichting functioneel wanneer men hier bijvoorbeeld een boek wil lezen.

De woonkamer is voorzien van een haard in een strakke schouw welke doorgezet wordt onder de tv boven de tv is een lamp geplaatst met diffuus licht . Door deze verlichting zal er geen contrast zijn met de tv, wat rust geeft aan de ogen tijdens het tv kijken.

Aan de wand boven de hoekbank is een prachtige wandlamp van Flos geplaatst met een uitstrekkende arm. Deze lamp is zowel functioneel als een design object in het interieur.

Het kantoor is voorzien van een richtbare spot als algemene verlichting. Voor werkverlichting wordt een bureaulamp geplaatst op de werkplek.

Uitwerking technische ontwerp

Aan de hand van het lichtontwerp is het technisch ontwerp door ons uitgewerkt in DWG (autocad). In dit ontwerp is de maatvoering voor de lichtpunten aangegeven, de schakelgroepen zijn aangegeven, de posities van de schakelaars.
Dit ontwerp is afgestemd met de bouwkundige partij van de nieuwbouw en wordt op dit moment prefab gebouwd.

Voor alle verlichting zijn de technische zaken uitgewerkt denk hierbij aan lichtkleur, stralingshoek, dimtechniek enz.

Bekijk een deel van het lichtontwerp

Over TechToday

TechToday is next level. Wij vinden communicatie, transparantie en meedenken ontzettend belangrijk. Wij zijn trots op ons vak en willen dat u trots rond loopt in uw woning of (bedrijfs)pand.

Wilt u een uniek lichtplan, een duurzame installatie of heeft u een andere elektro-technische uitdaging?

Whatsapp